Answered By: Kamil Yeşiltaş
Last Updated: Oct 26, 2021     Views: 8217

Koç Üniversitesi mensubu iseniz, kütüphanenin abone olduğu dergilere ve veri tabanlarına InKUire üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca;

  • Elektronik dergilere Journals adresten erişebilirsiniz.
  • Veri tabanlarına Databases linklerinden erişebilirsiniz.

Her bir veri tabanı karşısında yeşil renkli "kampüs dışı erişim" linkine klikleyerek açılan sayfada "network username" ve "network password" girmeniz yeterlidir. Ayrıca kampüs dışı erişim için Kütüphane hesabınızın olması gerekmektedir. Kütüphane hesabınız yoksa lütfen Kütüphane hizmet masalarında bulunan kütüphanecilerine başvurunuz ve hesabınızı açtırınız.

Kampüs dışı erişim için VPN hizmetimizi de kullanabilirsiniz. Bu hizmet size sanki kampüs içindeymişsiniz gibi, her tür kaynağa erişim imkânı sunmaktadır. VPN ile e-kaynaklara erişim sağlarken, bu kaynakların kampüs dışı erişim linklerini değil normal linklerini kullanmanız yeterli olmaktadır. VPN erişim için bu linkle http://vpn.ku.edu.tr klikleyiniz. Ardından bilgisayarınıza ufak bir yazılım kurulacak ve sizin erişiminiz sağlanacaktır.

Eğer Koç Üniversitesi mensubu değilseniz lütfen genel tarama için linki kullanınız. Sadece Koç Üniversitesi mensupları kaynaklara tam metin olarak erişim hakkına sahiptir.